Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Az ukránok nem adnák fel Luhanszkot, vissza akarnak támadni

Bár az oroszok teljes egészében elfoglalták Luhanszk megyét, az ukránok szerint ez volt az utolsó győzelmük. 

...svg content...Fotó: A hajnali orosz rakétatámadásban megrongálódott iskolaépület romjait takarítják el munkások Harkivban 2022. július 4-én. MTI/EPA/Szergej Kozlov
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Szerhij Haidai, Luhanszk kormányzója nyilatkozott, aki elmondta, hogy  a hetek óta tartó lizicsanszki csata során olyan csapatokat kellett átvezényelniük az oroszoknak, amelyeknek máshol lett volna dolguk, ez pedig időt adott az ukránoknak, hogy a donyecki régióban „megnehezítsék az ottani oroszok dolgát”.  

Megismételte továbbá Ukrajna nyugati szövetségeseihez intézett felhívását, hogy biztosítsanak több fegyvert, és azt mondta, hogy az ország fegyveres erői ellentámadást indítanak, ha elegendő nagy hatótávolságú fegyverük lesz. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Hozzátette: „Az [orosz] taktika ugyanaz lesz. Mindenre lőni fognak a tüzérségükkel, de nehéz lesz nekik előrehaladni”.  

Olekszij Arestovics, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója egy online közzétett videóban azt mondta, hogy Ukrajna reménykedik abban, hogy ellenoffenzívát indíthat az ország déli részén.

„Ez az utolsó győzelem Oroszország számára ukrán területen. Ezek közepes méretű városok voltak. És ez április 4-től július 4-ig tartott – ez 90 nap. Annyi veszteség…” – jelentette ki. 

Hozzátette, hogy „a keleti városok elfoglalása azt jelenti, hogy az orosz erők 60 százaléka most keleten összpontosul, és nehéz őket délre átirányítani”. Véleménye szerint az orosz emberanyag elfogyott, már nem tudnak több katonát kivezényelni a frontra. „Nagy árat fizettek Szeverodonyeck és Liszicsanszkért”.   

Zelenszkij hétfőn azt mondta, hogy annak ellenére, hogy Ukrajna vasárnap kivonult Liszicsanszkból, csapatai tovább harcolnak.

„Az Ukrán Fegyveres Erők nap mint nap válaszolnak, visszaszorítják és megsemmisítik a megszállók támadási potenciálját. Meg kell törnünk őket. Ez egy nehéz feladat. Időt és emberfeletti erőfeszítéseket igényel. De nincs más választásunk” – mondta a még mindig bizakodó elnök.  

(The Guradian

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Jön Szoboszlai következő nagy meccs, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.

Óriási híreket kaptak Szoboszlaiék a meccsük előtt

A Manchester City egyértelműen gödörbe került, jól bizonyítja mindezt az is, hogy két meccs óta nyeretetlenek.