Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,33 Ft
Euró
389,39 Ft
Font
455,25 Ft
Bitcoin
58,390 $

Az oroszok szerint csak a Liszicsanszkért vívott csatában közel 2 ezer ukrán katona halt meg

A tisztviselő bejelentette, hogy a sikeres offenzíva eredményeként 670 négyzetkilométernyi területet vontak az ellenőrzésük alá.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tanácskozik a moszkvai Kremlben 2022. július 4-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimentyev
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu a Liszicsanszkért vívott csata ukrán veszteségeiről számolt be, ez alapján közel 2 ezer katona halt meg és több mint 5 ezren szereztek sebesüléseket, valamint számos katonai eszközt pusztítottak el.

Kifejtette, hogy az ukrán hadsereg 196 harckocsit és más páncélozott járművet, 12 repülőgépet, 1 helikoptert, 65 drónt, 6 nagy hatótávolságú rakétarendszert, 166 tábori tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 215 járművet veszített el. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Hétfői jelentése során azt is elmondta, miszerint a Luhanszki Népköztársaság felszabadítására indított offenzíva sikeresnek bizonyult, emellett két hétbe telt, mire sikerült bekeríteni és megsemmisíteni az ukrán erőket, amelyek a Liszicsanszk és Szeverodonyeck melletti Gorszkij katlanban tartózkodtak.

Sojgu kiemelte, hogy a művelet a nap folyamán ért véget, miután felszabadították Liszicsanszkot, így az orosz katonák sikerének köszönhetően 670 négyzetkilométernyi területet vontak az ellenőrzésük alá – közölte a TASS.

Majd megjegyezte, az ukrán fegyveres erők összes vesztesége 5469 fő, a helyrehozhatatlan veszteségek száma pedig 2218, mindemellett az ukrán csapatok 39 harckocsit és más páncélozott járművet, 11 tüzérségi löveget és aknavetőt hagytak hátra a városban.

Végül arról is szót ejtett, miszerint jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a várost aknamentesítsék, humanitárius szállítmányokat juttassanak el, valamint orvosi ellátást biztosítsanak a civilek számára.

Felülmúlta a kormány várakozásait a CSOK Plusz iránti érdeklődés

Rengetegen igényelték a támogatást, ez pedig a kormányt is meglepte.