Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,764 $

Kettétört és elsüllyedt egy hajó a Dél-kínai-tengeren, több mint kéttucat embert keresnek

Viharokkal és esővel érkezett Kína déli partjaira az év első tájfunja, a baleset helyszínén 144 kilométer per órás szelet és 10 méter magas hullámokat regisztráltak.

Fotó: Mikel / Twenty20
Ázsia

Czinder Tímea

Szerkesztő

A Hongkongi Kormányzati Repülőszolgálat közleménye szerint „jelentős károkat szenvedett és két darabra tört” egy mérnökhajó a Dél-kínai-tengeren, amelynek 30 fős legénysége elhagyta a hajót, de helyi idő szerint délután 3-ig csak három embert sikerült közülük kimenteni.

A baleset Hongkongtól 160 tengeri mérföldre délnyugatra történt, a tengert pedig az év első tájfunja, a Chaba tette háborgóvá; a hatóságok által készített drámai felvételek azt mutatják, ahogyan egy embert helikopterre szállítanak, miközben a hullámok átcsapnak a félig elsüllyedt hajó fedélzetén. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A kormány közleménye és a három túlélő szerint a személyzet többi tagját elsodorhatták a hullámok, mielőtt az első mentőhelikopter megérkezett volna – olvasható a Channel News Asia cikkében.

A hongkongi mentőket helyi idő szerint reggel fél 8 körül értesítették a balesetről, a hajót pedig a tájfun központja közelében találták meg, ahol a zord időjárási körülmények és a közeli szélerőművek „nehezebbé és veszélyesebbé” tették a műveletet.

A hatóságok szerint a hajó tartózkodási helyén 144 kilométer per órás szelet és 10 méter magas hullámokat regisztráltak. A mentők közölték, hogy az eltűnt emberek nagy száma miatt megnövelik a keresési területet, és ha a körülmények lehetővé teszik, az kutatást éjszaka is folytatják.