Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Orosz miniszterelnök-helyettes: Ázsia igen buzgón vásárolja az orosz olajat

Az orosz miniszterelnök-helyettes közölte, hogy Ázsia igen masszív mennyiségben vásárol orosz olajat.

Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Alekszandr Novak, Oroszország miniszterelnök-helyettese a Rosszija-24 tévécsatornának adott interjújában kijelentette, hogy Oroszországban minden a legnagyobb rendben, hiszen energiahordozóinak jelentős részét már átirányította az ázsiai-csendes-óceáni piacokra.

Novak kiemelte, az, hogy Oroszország ellássa Ázsiát olajjal, gázzal és szénnel, már évek óta az egyik legfontosabb célja a Kremlnek, főként azért mert Ázsiában sokkal nagyobb a kereslet az orosz energiahordozókra, mint bárhol máshol a világon. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Kijelentette, jelenleg, abban a környezetben, ahol a „barátságtalan államok” bejelentése és gyakorlati lépései az orosz kőolaj- és kőolajtermék-fogyasztás zsugorodásához vezetnek, a meglehetősen nagy mennyiségű orosz nyersolaj, a kőolaj és egyéb kőolajtermékek nagy részét az ázsiai-csendes-óceáni piacokra irányították át.

A miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy az ázsiaiak örömmel vásárolják az orosz energiahordozókat, hozzátéve, hogy jelenleg főként az egyre növekvő ázsiai-csendes-óceáni keresletet kívánják kielégíteni előállítási képességeikkel.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.