Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Medvegyev figyelmeztette Moldovát, következményekkel járhat a szankciók támogatása

Moszkva, 2022. február 21. Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij
not image

Takács Petra

2022. június 25. - 18:31

Az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Moszkva válaszlépései nem maradnak el.

Maia Sandu moldáv elnök pénteken még arról beszélt, hogy nincsenek arról információi, hogy Oroszország fenyegetést jelentene számukra, ehhez képest Dmitrij Medvegyev szavai jóval vészjóslóbb képet festenek.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese azok után szólalt meg, hogy Ukrajna mellett Moldova is az Európai Unió tagjelöltje lett. Medvegyev Telegram-csatornáján fogalmazta meg, hogy mi várhat Moldovára, ha támogatja az Oroszország elleni szankciókat:

Megpróbálnak megfelelni új uraiknak, és bár még nem tagjai az EU-nak, készek csatlakozni az országunk elleni európai szankciókhoz. Hát igen. Hadd próbálkozzanak” – tolmácsolta Medvegyev szavait az orosz TASZSZ hírügynökség.

Akkor 100%-ig biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak hogy drágán nem kapnak energiát és egyéb nyersanyagokat, hanem egyáltalán nem kapnak. Hadd élvezzék a szankciókat még azelőtt, hogy bekerülnének az EU-ba” – figyelmeztetett Medvegyev.

Azok az információk, amelyekkel ma rendelkezünk, bizonyos biztonságérzetet adnak nekünk, de nem tudjuk, mi lesz mondjuk hat hónap múlva” – nyilatkozta korábban Oroszország kapcsán a moldáv elnök.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.