Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Már Szerbia is elkezdte keresni az orosz olaj alternatíváját

Szerbia és Oroszország között történelmileg szoros a kapcsolat, Belgrád a háború alatt sem vetett ki szankciót Moszkvára.

...svg content...Aleksandar Vucic szerb elnök az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletére érkezik, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozójának keretében tartanak Brüsszelben az esemény elsõ napján, 2022. június 23-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A szerb Blic hírportál beszámolója szerint azonban ennek ellenére Szerbia megkezdte az orosz olaj alternatívájának kutatását, amelyet maga Alekszandar Vucic elnök jelentett be. Ennek oka természetesen a háború:

„Ahogyan az ukrán háború egyre súlyosabbá válik, a világ helyzete egyre komplikáltabb lesz, különösen kiindulva abból, hogy az orosz hadsereg nyomul előre és egyre aktívabb” Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Vucic megerősítette, hogy az orosz olaj alternatívájának kutatása elsődlegesen az „oroszellenes szankciók” kivetése, amely miatt Szerbia nem biztos, hogy olajat fog tudni importálni a barátinak számító országból.

A szerb elnök elmondása szerint annak ellenére, hogy az egész régió egyik legalacsonyabb üzemanyagáraival dolgoznak, Szerbia komoly problémákba ütközhet a közeljövőben. Megemlítette, hogy az olyan vállalatokon keresztül, ahol az oroszok a többségi tulajdonosok, mint a NIS, lehetetlenné fog válni az olajellátás:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Már vannak gyártók, akik nem hajlandók velük dolgozni. A nagy és stratégiai probléma az, hogy megoldást kell találnunk az orosz olaj helyettesítésére, addig is új tárolóegységek felhúzásán fogunk dolgozni”

Vucic megerősítette, hogy a szerb hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák az ország energiabiztonságát. Hozzátette: a földgázzal nem lesz probléma, azt már a Gazprom biztosítja.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.