Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Megrázó felvétel, ahogyan Mikolajiv egyik panelházába becsapódik egy rakéta

Mikolajiv városát is sok támadás érte az elmúlt időszakban, rengeteg épület rongálódott meg, és már többen nincsenek életben a lakosok közül.

Fotó: Lángoló épületnél tűzoltók a dél-ukrajnai Mikolajivban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. június 18-án. MTI/AP/George Ivanchenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Folytatódnak a harcok Ukrajnában, immáron közeledve az ötödik hónap felé, noha eleinte csak pár napról beszéltek. Vlagyimir Putyin villámterve azonban nem működött, olyannyira nem, hogy akár éveken át háborúzhat Ukrajnával.

Kérdés, hogy meddig bírja ezt Oroszország, mely rengeteg pénzt költ a háborúra, amit az orosz elnök legutóbb is különleges hadműveletként fémjelzett. A NATO mindeközben egyre nagyobb és nagyobb, miközben Kína is szóba került, akik továbbra sem küldtek fegyvereket Oroszországnak. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ukrajnát pedig folyamatosan támogatják, még ha nem is kapják meg azt a mennyiséget és minőséget, amit kérnek. Nagy valószínűséggel ennek a háborúnak csak akkor lesz vége, ha Putyin úgy dönt.

Számtalan városban és faluban zajlanak a harcok, sok ezer civil hunyt el a támadásokban. A háborús bűncselekmények sora is napi szinten növekszik, legutóbb a Mariupol színháza elleni támadást is annak minősítették.

Mikolajiv városa sem úszta meg, erre a linkre kattintva egy olyan felvételt nézhetünk meg, amin tisztán látni, ahogyan a rakéta becsapódik az egyik panelházba. Elementáris erővel érkezik a lövedék, ami a másodperc tört része alatt jelentős pusztítást végez, vakumként szívta magába a körülötte lévő tárgyakat.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.