Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,98 Ft
Euró
392,11 Ft
Font
458,22 Ft
Bitcoin
63,365 $

Orosz külügyi szóvivő: a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadás „csak álhír”

Úgy véli, ezek az állítások „a kijevi rezsim újabb provokációi, amelyekkel a Nyugat geopolitikai érdekeit elégítik ki”.

Kremencsuk, 2022. június 28. Bevásárlóközpont romjai között tûzoltók 2022. június 28-án, az ukrajnai Kremencsukot érõ orosz rakétatámadás másnapján. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova álhírnek minősítette a Kijev által tett kijelentéseket, miszerint a kremencsuki bevásárlóközpontot orosz légicsapás érte, ahol közel ezer fő tartózkodott.

Elmondása szerint számos álhírt terjesztettek, amelyek nem mások, mint „a kijevi rezsim újabb provokációi”, az előre megfontolt lépéseik pedig azt a célt szolgálják, hogy „a Nyugat geopolitikai érdekeit kielégítsék, miközben a civilek háta mögé bújnak, emberi pajzsként használva őket”. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

„A nyugati országok akár meg is kérdezhetnék Zelenszkij rezsimjétől, hogy mégis mi értelme fegyvereket és lőszereket tárolni egy bevásárlóközpont közelében? Sem a nyugati újságíróknak, sem a civil szervezeteknek, sem a humanitárius aktivistáknak nem jutott eszébe, pedig annyira aggódnak Ukrajna helyzete miatt” – mondta.

Kiemelte, hogy az orosz légierő nagy pontosságú precíziós rakétákkal mért csapást a fegyverraktárakra, így szó sem lehetett arról, hogy az üzletközpontot találták el, amellyel Igor Konasenkov tábornok is egyetértett – számolt be a TASS.

Hozzátette, hogy az ott tárolt fegyverek lőszereiből eredő robbanás következtében tűz ütött ki a közelben található bevásárlóközpontban, amely teljesen kihalt volt, mindezt pedig Oroszország ENSZ-nagykövete, Dmitrij Poljanszkij is megerősítette.