Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Dömötör Csaba: mit keres a DK a parlamentben, ha törvénytelennek tartja a kormányt?

A DK továbbra is kitart azon vélemény mellett, hogy az Orbán-kormány ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból.

...svg content...Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Brutális infláció, gyatra forint, megszorítások, a lakosságra továbbterhelt különadók – írta le Sebián-Petrovszki László (DK), hogy szerinte milyen az ország jelenlegi gazdasági helyzete. Szerinte eközben az Orbán-kormány elkezdte újabb „ördögi tervét”, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból. Ezt azzal magyarázta, hogy fideszes és KDNP-s képviselők benyújtottak egy országgyűlési határozati javaslatnak „csúfolt pamfletet”, amely a képviselő szerint évtizeddel vetné vissza az EU fejlődését.

Közölte, Orbán Viktornak mostanra tehertétellé és nem előnnyé vált az uniós tagság. A miniszterelnök akkor érezte jól magát az EU-ban, amikor barátai, harcostársai és néha családtagjai cégei vaskosan lefölözték az unióból jövő pénzeket – tette hozzá. Jelezte, a DK szerint most erős Európára van szükség, amely nem hagyja magára a magyarokat. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Miután az ellenzéki politikus felszólalása vége felé törvénytelennek nevezte a kormányt, Kövér László házelnök elvette tőle a szót, mondván a képviselő átlépte a parlamenti házszabály írott és íratlan kereteit, és ennek megfelelő elbánásban fog részesülni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt kérdezte, hogy ha a képviselő törvénytelennek tartja a parlamentet, a kormányt, akkor mit keres a parlamentben a DK, miért indult el a választáson.

Az államtitkár nemzeti érdeknek nevezte Magyarország uniós tagságát, majd emlékeztetett arra, hogy korábban egyetlen párt, a DK szövetségese, a Jobbik volt az uniós tagság ellen. Jelezte ugyanakkor, a kormánynak az uniós tagság mellett kiállása nem jelenti azt, hogy nem emeli fel a szavát olyan jelenségek ellen, amely nem felel meg az ország érdekeinek.

A gazdasági helyzetről azt mondta, a kormány árstopokat vezetett be, a háborús infláció miatt évközi nyugdíjemelésről döntött, valamint arról is határozott, hogy 100 ezer kisvállalkozásnak marad a rezsicsökkentés. Bírálta a baloldalt, mert szerinte rácsatlakozott a globális minimumadóról szóló nemzetközi kampányra. A baloldal mindig külföldi elvárásokhoz igazodik – jegyezte meg.

(MTI)

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.