Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,38 Ft
Euró
397,73 Ft
Font
477,56 Ft
Bitcoin
63,990 $

Boris Johnson: „ha Putyin mindezt megússza, katasztrofális következményei lesznek a világra nézve”

A brit miniszterelnök kijelentette, Joe Biden Ukrajnát segítő munkája egy „olyan ár, amelyet érdemes megfizetni”, Amerika pedig még mindig „a béke és a szabadság utolsó, legjobb reménye”.

...svg content...Fotó: Boris Johnson brit miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport kétnapos csúcstalálkozójának első napján a Garmisch-Partenkirch közelében lévő Elmau-kastélyban, 2022. június 26-án. MTI/EPA/Clemens Bilan
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Boris Johnson a G7-ek németországi csúcstalálkozóján arról nyilatkozott a CNN-nek, hogy az orosz elnök „nem úszhatja meg” azt, hogy Ukrajna egyes részeit meghódítja és magához láncolja, hiszen „ki kell állnunk a béke, a szabadság és a demokrácia” érdekében.

Kérdésként tették fel számára, nem tart-e az úgynevezett „Ukrajna-fáradtságtól” és attól, hogy a magasabb energiaárak miatt az Egyesült Államok és Nagy-Britannia állampolgárai úgy döntenek, hogy „nem éri meg a harcot”, azonban a miniszterelnök nemmel felelt. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

„Ebben az esetben csak annyit mondanék az amerikaiaknak, hogy ha visszatekintünk a múltba, azt fogjuk látni, hogy az országuk történelmi szempontból mindig is azt tette, amit tennie kellett, ez pedig nem volt más, mint a béke, a szabadság és a demokrácia érdekében való kiállás” – tette hozzá.

Johnson elmagyarázta, hogy az USA a múlt században kétszer is „a demokrácia arzenáljaként” lépett fel, emellett az amerikai elnök, Joe Biden Ukrajnát segítő munkája „olyan ár, amelyet érdemes megfizetni”, Amerika pedig még mindig „a béke és a szabadság utolsó, legjobb reménye” – írta az Independent.

„Ha hagyjuk, hogy Putyin megússza, és egyszerűen engedjük, hogy annektálja és meghódítsa egy szabad, független ország jelentős részeit, abban az esetben katasztrofális következményekkel kell szembenéznünk, amely az egész világra veszélyt jelent” – emelte ki.