Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Extrém alacsonyan repkedő Mi–8-as helikopterek Ukrajnából (videó)

A legendás Mi–8-as helikopter is fontos szerepet tölt be az ukrajnai háborúban, de a benne ülők sokszor még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a szárazföldi egységek.

Fotó: Unsplash/Aleksei Zaitcev
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Mi–8 a valaha volt egyik legismertebb helikoptertípus, és nemcsak Oroszországban. Egy nagyon régi modellről van szó, ami először 1961-ben szállt fel, majd szép lassan szolgálatba állították a különböző területeken.

Sok időnek nem kellett eltelnie ahhoz, hogy az Mi–8 legendássá váljon, már csak a méretei miatt is. Számos fegyveres konfliktusban használták, és egyúttal vették nagy hasznát, jelenleg Ukrajnában, ahol négy hónapja tart a háború az oroszok ellen. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Sok országban megfordult az évtizedek alatt, és az sem lehetett kérdés, hogy Ukrajnában ugyancsak fontos szerepet kap a gép. Hivatalos információ nincs arról, hogy eddig hány ilyen gépet lőttek ki ukrán és orosz oldalról, de valószínűleg nem keveset.

Alább két Mi-8-ast láthatunk extrém alacsonyan repülni, miközben a katonák köszöntik őket. Ilyen háborús körülmények között az sem ritka, amikor a vadászgépek repülnek hasonló magasságon, nemhogy a helikopterek.

A Mi-8-as egyik hátránya a sebessége és a gyors manőverezhetőség problematikája, ami adott esetben igen sebezhetővé tudja tenni egy érzékelt rakétatámadás esetén. Korábban több olyan videó is felkerült a közösségi médiás felületekre, ami k Mi-8-as roncsokat mutattak be kilövés után.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.