Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Már legalább 3000 delfin pusztult el a háború miatt

Oroszország immáron négy hónapja indította meg invázióját Ukrajna ellen, amelynek több ezer katonai és civil áldozata volt.

Fotó: Twenty20
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Bár a háború kapcsán értelemszerű okokból az emberi veszteségeket szokási kiemelni elsődlegesen, ez azonban nem jelenti azt, hogy az állatvilág nem szenved.

A NEXTA Twitter-csatornája alapján a The Guardian például arról számolt be, hogy már legalább 3000 delfin pusztult el a háború óta. Soron kívül Hét góllal verte az Újpest a Diósgyőrt, már nem eshetnek ki az NB1-ből

A Tuzlovszkij Limansz nemzeti park tudósai szerint a hajók szonárjai és a különböző robbanások miatt nem tudnak a delfinek élelemhez jutni.

Ennek eredménye lett, hogy Ukrajna mellett most már Bulgária és Románia Fekete-tengeri partjain is egyre többször kerülnek elő elpusztult delfinek.

Ez azonban nem csak delfinekre, hanem a legtöbb halfajra vonatkozik, amely a térségbeli halászok dolgát is súlyosan megnehezíti.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.