Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,08 Ft
Euró
394,71 Ft
Font
464,55 Ft
Bitcoin
63,416 $

Olyan farmot sikerült kilőniük az ukránoknak, ahol orosz páncélozott járműveket tároltak

Bár az elmúlt napok-hetek folyamán az oroszok kerültek helyzeti előnybe, Ukrajna továbbra is érzékeny csapásokat mér az orosz hadseregre és felszereléseikre.

...svg content...Megsemmisült orosz páncélozott harcjármû a kelet-ukrajnai Harkiv közelében 2022. március 31-én. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ukrán hadsereg 45. Tüzérségi Osztályának beszámolója szerint egy olyan farmon található hangárt sikerült kilőniük, ahol orosz páncélozott járműveket tároltak – írja a Newsweek. A tűzérség által nyilvánosságra hozott felvételen az is látszik, hogy a farmon orosz katonák őrködtek.

Mint arról beszámoltak, a környéket erősen aknatűz alá vették, amelynek keretében több épületet eltaláltak, köztük a páncélozott járműveknek otthont adó hangárt. Az orosz hadsereg és ukrán tisztviselők sem erősítették meg azóta a támadást. Soron kívül Napsütés, gomolyfelhők és zivatarok – változékony idő vár ránk hétfőn

„Egy reggel sosem lenne igazi reggel sült oroszok nélkül” – fogalmazott kreatívan az ukrán hadsereg stratégiai kommunikációs osztálya, miután megosztották a felvételt. Nem tudni pontosan, hány orosz katona veszthette életét vagy sebesülhetett meg a támadásban.

Az ukrán hadsereg szerdán arról számolt be, hogy az oroszok már több 34 ezer katonát, 1496 tankot, 3614 páncélozott járművet, 752 nehéztüzérségi egységet, 239 rakéta-sorozatvetőt, 99 légvédelmi rendszert, 216 repülőt, 182 helikoptert és 614 drónt vesztettek – mivel azonban aktív konfliktusról beszélünk, ezért a számok erősen infláltak lehetnek.

A brit hírszerzés pedig korábban arról adott beszámolót, hogy a „Donyecki Köztársaság” nevű bábállam 55 százalékát elvesztette a hadseregének, amellyel a „különleges katonai hadműveletnek” csúfolt invázió előtt rendelkeztek.

Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép egy utas rosszulléte miatt

Egy utas rosszulléte miatt Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép.

Fának csapódott egy autós Nagykovácsinál, a tűzoltók emelték ki a roncsból

A tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki azt az autóvezetőt Nagykovácsi hátárában, aki hétfő kora reggel fának csapódott az autójával.