Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

Ki kell vonni Szeverodonyeckből az ukrán csapatokat

Amennyiben nem sikerül még az utolsó pillanatban a helyzetet, akkor érzékeny veszteséget fognak szenvedni az ukránok.

Fotó: EPA/Olekszandr Ratusnijak
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye katonai kormányzója megerősítette, hogy minden bizonnyal ki kell vonni az ukrán csapatokat Szeverodonyeckből – írja a The Guardian. Mint Hajdaj fogalmazott, a jelenlegi helyzetnek nincs értelme:

„Sajnos ki kell vonnunk majd a hadsereget Szeverodonyeckből, mert a széttöredezett és meggyengült pozíciókban való maradásnak nincs értelme – folyamatosan növekszik a halálos áldozatok száma” Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Hajdaj később egy ukrán televízió megkeresésére megerősítette a döntést és elismételte, hogy amikor darabokra töredeznek a pozíciók, akkor semmi értelme ott maradni csak azért, hogy ott legyenek.

A luhanszki katonai kormányzó kiemelte, hogy a városban a lakóházak 90 százaléka teljesen megsemmisült vagy károsodott, az oroszok folyamatos bombázása miatt Szeverodonyeck számottevő része megsemmisült.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A népirtást elkövető orosz hadsereg ezzel óriási stratégiai győzelmet arathat, ugyanis ezzel az utolsó nagy, Luhanszk megyei erődítményét veheti be az ukrán hadseregnek. Már csak Liszicsanszk áll a lábán, ám a jóslatok szerint az sem sokáig.

Ezzel a megszálló-népirtó csapatok gyakorlatilag teljes Luhanszk megyét elfoglalják, a civil lakosság a Kreml irányítása alá kerül. Ráadásul innentől kezdve az oroszok tudnak Donyeck megyére fókuszálni, ami azt is jelenti, hogy hónapokon belül az egész Donbasszt kisajátíthatják.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.