Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Meglepő hírek az okostelefon piacon, talán mégsem olyan népszerű a Samsung készüléke

A cég valószínűleg túlbecsülte a készülékei iránti globális keresletet, ugyanis az „egészségesnél” jóval több okostelefon maradt a forgalmazók nyakán.

Fotó: Twenty20
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretett volna kiszállítani, azonban ennek 18 százaléka, körülbelül 50 millió eszköz nem talált gazdára, amelyek főként a középkategóriás Galaxy A szériába tartoznak.

A TheElec szakportál beszámolója alapján normál esetben a készletek aránya nem lehetne több 10 százaléknál, ám a cég kifejezetten agresszív, 334 milliós termelési célt tűzött ki maga elé 2022-re, januárban és februárban pedig le is gyártottak 20-20 milliót. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ezt azonban vissza kellett fogniuk, így a volumen 10 millióra csökkent májusban, amely a nagy készletre és a csökkenő keresletre adott válaszlépés volt. Valószínűleg több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy elcsússzon a tervezés, mint például a háború, a magas nyersanyagárak és az újabb járványügyi korlátozások Kínában.

A Gizchina szakportál szerint megvan rá az esély, hogy a Samsung csak árengedményekkel tudja majd eladni a telefonjait, annak ellenére, hogy a Galaxy A széria az egyik legnépszerűbb készülékcsalád a vállalatnál, hiszen 2021-ben ezek a mobilok tették ki az eladások több mint felét.

Azonban a megfizethető árú típusok iránti gyenge kereslet arra is utalhat, hogy azok fizetik meg a globális gazdasági helyzet árát, akik ebben az árkategóriában vásárolnak, amely tovább növeli a kockázatot, hogy még több potenciális vevőtől esnek el.

A Napi.hu cikke szerint emiatt lehetséges, hogy akik készülékváltáson törik a fejüket, ám csak kisebb összeget tudnak az okostelefonra szánni, inkább a jobb ár-érték arányú kínai gyártók termékeit választják majd.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.