Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Ő a híres „Brazil Escobar”, akit Magyarországon tartóztattak le

Az 54 éves férfi hamis személyazonossággal bujkált évekig Európában, majd egy halotti bizonyítványt is beszerzett, hogy ne kelljen bíróság elé állnia.

Fotó: Twenty20
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az O Globo lap szerint kedden tartóztatták le a „Brazil Escobar” -ként ismert Sérgio Roberto de Carvalho drogbárót, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki nemzetközi drogcsempész-hálózat kiépítése és vezetése miatt.

Az 54 éves férfit a magyar rendőrségnek sikerült kézre kerítenie, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője is megerősített, ám a bűnöző nevét nem említették meg. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Az eddigi információk alapján Carvalho 1997-ben csatlakozott a paraguayi határnál található Mato Grosso do Sul tagállam rendőrségéhez, ahol 30 évig szolgált, ez idő alatt pedig őrnaggyá nevezték ki, majd 1998-ban 230 kiló kokainnal a tulajdonában bukott le.

15 év börtönre ítélték, ám még 95 millió forintnyi nyugdíjat is sikerült kiharcolnia a tagállami bíróságon, ezt követően pedig évekig Európában bujkált, miközben egy hamis identitást is kreált magának, így felvette Paul Wouter, egy suriname-i üzletember nevét.

A spanyolországi Marbellán vásárolt egy 2 millió eurós villát, majd 2020 augusztusában tartóztatták le kokaincsempészés gyanújával, ám akkor még nem derült ki a valódi személyazonossága. Később óvadékkal szabadult, illetve egy halotti bizonyítványt is szerzett, amely igazolta, hogy Paul Wouter súlyos koronavírus-fertőzés következtében elhalálozott.

Később a brazil hatóságoknak sikerült Wouter valódi kilétéről tájékoztatniuk a spanyol kollégáikat, így nemzetközi nyomozás vette kezdetét Carvalho bűnszervezete ellen, ennek során számos értékes ingóságot foglaltak le, valamint 12 millió eurót.

A férfi azonban eltűnt, a letartóztatásáig pedig semmit sem lehetett tudni a hollétéről, ám a magyar hatóságok értékes információhoz jutottak a nemzetközi együttműködés keretében, amely alapján kiderült, hogy a bűnöző Magyarországon tartózkodik.

Boross Zoltán ezredes a szerda délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével egy budapesti vendéglátóhely teraszán fogták el a férfit – írta a Telex.

Carvalho a kihallgatásán tagadta, hogy ő lenne az, akit az Interpol köröz, ám az ujjlenyomata kétséget kizáróan bizonyította a személyazonosságát. Közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellene, kiadatásáról pedig a magyar bíróság fog döntést hozni.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.