Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,32 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,262 $

Kanadai Nagydíj: Hamilton parádés előzése Montrealból (videó)

Lewis Hamilton számára kifejezetten jól sikerült a legutóbbi versenyhétvége, bár továbbra sincs harcban a világbajnoki címért.

Fotó: A harmadik helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője, a második helyezett Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője és a győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (b-j) pezsgővel ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának eredményhirdetésén a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én. MTI/EPA/Andre Pichette
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Szép lassan kisebb csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy Hamilton harcban legyen a világbajnoki címért. Arra senki sem számíthatott, hogy még csak az esélyesek között sem lesz ott, annyira visszaesik a Mercedes teljesítménye.

Márpedig ez a helyzet, a futamok pedig egyre követik egymást, miközben Max Verstappen, aki tavaly több mint drámai módon nyerte meg a világbajnokságot a hétszeres világbajnok ellen az évadzárón, jelentősebb előnyre tett szert. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Hamilton eddig összesen csak 77 pontot gyűjtött, ami azt is jelenti, hogy majdnem 100 ponttal van többje Verstappennek. Ez pedig már most tetemes különbség, különösen úgy, hogy a Red Bull pokolian gyors, akárcsak a Ferrari.

Hamilton számára jelenleg nagyobb gondot jelent a csapattársa legyőzése, akinek ez csak az első éve a Mercedesnél. Erősen benne van a pakliban, hogy George Russell előtte fog végezni, és eddig erre csak egyszer volt példa a német gyártó csapatánál, amikor Nico Rosberg 2006-ban legyőzte, és övé lett a cím.

A Mercedes világbajnoka Montrealban dobogós lett, amihez többek között Esteban Ocont is meg kellett előznie. Igen szép volt az a manőver, amit bemutatott a franciával szemben, kerék a keréken csatáztak a Kanadai Nagydíjon.