Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,28 Ft
Euró
385,17 Ft
Font
450,58 Ft
Bitcoin
71,128 $

Hitetetlen, itt már közel 3 ezer forintot kérnek el a lángosért

Néhány helyen 800-1300 forint között is hozzá lehet jutni a nyári finomsághoz, azonban egy különlegesebb, több feltéttel megpakolt verzióért jóval magasabb összeget is elkérhetnek.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nyári hónapok egyik legjellegzetesebb strandétele a lángos, amely igazán népszerű a magyarok és a turisták körében is, s bár nyilvánvaló, hogy az áremelkedés sem kímélte, azonban egy közel 3000 forintos végösszeg valószínűleg sokaknál okozna döbbenetet.

Ám ez kicsit sem áll távol a valóságtól, hiszen a fővárosban, egészen pontosan Normafán, a Libegőnél lévő büfénél 2700 forintot kell fizetnie annak, aki kolbászos extra lángost szeretne enni, vagy épp kolbásszal és sajttal töltött verziót. Soron kívül Újabb megrázó információk láttak napvilágot a halálos verőcei hajóbalesetről

A baconönös, sajttal, tejföllel és lilahagymával megpakolt lángos 2500 forint, a sonkával és sajttal töltött 2300, mint ahogyan a virslivel és sajttal töltött is, „legolcsóbbnak” pedig a sajtos-tejfölös-lilahagymás finomság mondható, amelyért 1900 forintot kérnek el.

Az egyre meredekebb árak azonban nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján, főként a Balaton környékén tapasztalhatók, szerencsére azonban még akad néhány hely, ahol 800-1300 forint között is hozzá lehet jutni a sima vagy a sajtos-tejfölös lángoshoz.

Emellett gyakrabban hallhatjuk már a lángosinfláció kifejezést is, amely jól reprezentálja, mégis milyen árakra számíthatnak a turisták idén nyáron a strandokon és a népszerű nevezetességek tövében, egy siófoki büfé tulajdonosa pedig elmondta, annyit drágultak az alapanyagok, hogy 15 százalékot kellett emelniük.

A Pénzcentrum videós beszámolójából még több információ kiderül, többek között a lángos áráról, a vendéglátós fizetésekről, a jelenlegi helyzet hatásairól, illetve arról is, hogy mire számíthatunk a későbbiekben, ha az áremelkedés ilyen tendenciával folytatódik tovább.

Toni Kroos bejelentette a visszavonulását, utolsó meccseire készül

Toni Kroos úgy döntött, nem marad a Real Madrid játékosa, de máshol sem lép már pályára azt követően, hogy véget ér a közelgő Európa-bajnokság.