Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Oroszország: Ukrajna nem felel meg az EU-csatlakozás kritériumainak

A tisztviselő kiemelte, hogy a korrupció, a féktelen bűnözés, az oligarchák uralma, valamint az ország lepusztult gazdasága” is ellehetetleníti az ebbéli törekvéseket.

Fotó: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Ukrajna, Moldova és Georgia uniós csatlakozási kérelmét elbíráló bizottsági ülésen Brüsszelben 2022. június 17-én. Az uniós testület elnöke bejelentette, hogy az Európai Bizottság tagjelölti státuszt ajánl Ukrajnának és Moldovának. MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vjacseszlav Volodin, az orosz Állami Duma elnöke kijelentette, miszerint Ukrajna nem felel meg az európai közösséghez való csatlakozás kritériumainak, ezzel kapcsolatos álláspontját pedig a közösségi médiában fejtette ki.

Elmondása szerint „a korrupció, a féktelen bűnözés, az oligarchák uralma, valamint az ország lepusztult gazdasága” is ellehetetleníti az ország EU-csatlakozásra irányuló törekvéseit, mindezt pedig „Európa is jól látja, ám az Oroszország meggyengítését célzó vágy sokkal erősebb”. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Majd az elnök arra utalt, hogy a Nyugat képtelen „az utolsó ukránig harcolni” Oroszország ellen, ezért Washington és Brüsszel „bármire képes, hogy a katonai műveletet fenntartsa”, az uniós tagjelölti státusz Ukrajnának való megadása pedig pontosan ezt támasztja alá – írta a TASS.

„Szomorú sors vár Ukrajnára: mivel a döntéshozatal hivatalosan Brüsszelben történik majd, az ország elveszítené minden szuverenitását” – írta a Telegram bejegyzésében.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.