Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

A Racing Point egy nemes cél érdekében is gyűjtögeti a pontokat

A Forma-1-es Magyar Nagydíj során a Racing Point két pilótája, Sergio Pérez és Lance Stroll is pontszerző helyen végzett. Remek eredmény ez a csapat szempontjából is, ám a dupla pontszerzéssel egy nagyon nemes célt is szolgálnak.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A Forma-1-es Magyar Nagydíj során a Racing Point két pilótája, Sergio Pérez és Lance Stroll is pontszerző helyen végzett. Remek eredmény ez a csapat szempontjából is, ám a dupla pontszerzéssel egy nagyon nemes célt is szolgálnak.

A Forma-1 évadnyitó Osztrák Nagydíja előtt ugyanis bejelentette a Racing Point, hogy társulnak a főszponzoruk humanitárius projektjéhez, a BWT AQA Pearls Alapítványhoz. Az alapítvány első számú célja, hogy az afrikai Gambia rendkívül szegény és alulfejlett vízügyi infrastruktúrával rendelkező régióiban korszerű ivókutakat telepítsenek. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A projekt keretében az előttünk álló 7 évben 10 000 darab b.Water Mission nevű vízcsapot építenének, hogy a Gambiában élők tiszta és biztonságos ivóvízhez juthassanak. A végső cél az, hogy az országban senkinek se kelljen 150 méternél többet gyalogolnia az ivóvízért.

https://liner.hu/kiderult-mennyibe-fog-kerulni-evente-a-motogp-futam-megrendezese/

Mint ismeretes, a BWT az elmúlt években a Racing Point Forma-1-es istállójának fő- és névadó szponzora lett, akikhez még a Force Indiás korszakuk alatt csatlakoztak. A partnerségüket az idei évtől tovább erősítik azon keresztül, hogy a csapat népszerűsíti az alapítvány tevékenységét, és maguk is kiveszik a részüket a cél megvalósításából.

A feladatuk mondhatni egyszerű, ugyanis „mindössze” annyit kell tenniük, hogy mindig az első tízben, vagyis pontszerző helyen végeznek. Minden egyes pontszerző hely után ugyanis egy-egy kutat építenek a csapat nevében a BWT AQA Pearls Alapítványának a képviselői. Az eddigi év ilyen tekintetben sikeres volt, ugyanis az elmúlt három futam során a két pilóta összesen 5 alkalommal végzett a legjobb tízben.

Ugyan ez potenciálisan extra nyomást helyezhet a pilótákra, ám a nemes cél érdekében megéri, ezt maga a Racing Point is így véli. A kicsiny nyugat-afrikai ország életébe pedig óriási változást hozhat a projekt, amit ha sikerül teljesíteni, nagy lépést jelenthet a mélyszegénységből való kilábalás útján.

https://liner.hu/unicef-120-millio-del-azsiai-gyereket-taszithat-nyomorba-a-koronavirus/

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.