Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,937 $

Ujhelyi István szerint társadalmi párbeszédre van szükség a négynapos munkahetet illetően

Számos lényeges kérdést kell megvitatni az esetleges bevezetéséről.

...svg content...Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az MSZP EP-képviselője szerint az otthoni munkavégzés létjogosultságát már megtapasztalhattunk a járvány időszaka alatt, most pedig itt az ideje beszélni a négynapos munkahétről is. Az ugyanis jobb magánélet-munka egyensúlyt és több szabadidőt biztosít.

Ráadásul nem csupán a munkavállaló, hanem a munkáltató számára is pozitív változásokat hozhat a rövidített munkahét, a produktivitás ugyanis fenntartható, a dolgozókat pedig kevesebb stressz éri, ami egészségügyi szempontból is fontos tényező lehet. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Ujhelyi ugyanakkor kiemelte, hogy az általános bevezetés nem megvalósítható, hiszen egyes ágazatokban ez kivitelezhetetlen lenne, azonban érdemes társadalmi párbeszédet indítani a témával kapcsolatosan – írta meg az ATV.

Mostanra számos ország teszteli a négynapos munkahetet, és már Magyarországon is van néhány olyan cég, amely a bevezetés mellett döntött. Az MSZP politikusa nemzetközi szervezetekkel, kutatókkal, valamint mozgalmakkal is egyeztetett az eddigi tapasztalatokról, illetve egy úgynevezett „pilot-program” megszervezéséről.

Ennek egyik fontos lépése az Európai Bizottság és az Európai Parlament budapesti irodájában zajló egyeztetés lesz, mely alatt szakszervezeti vezetőkkel és munkaadói képviselőkkel együtt elemzik a négynapos munkahét előnyeit és hátrányait.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.