Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Szergej Lavrov: az USA célja, hogy Oroszország „ne hallathassa a saját hangját”

A tisztiviselő szerint az amerikaiakat önös célok vezérlik, amelyekkel Moszkvát akarják irányítani, hogy kövesse az általuk előírt szabályokat.

...svg content...Fotó: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter legutóbbi televíziós interjúja során kijelentette, miszerint az Egyesült Államok „arra akarja kényszeríteni Oroszországot, hogy megfeleljen a Washington által kitalált szabályoknak”, ám ebben kudarcot fognak vallani.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint az USA mit akar elérni az Ukrajnának eljuttatott további fegyverszállítmányokkal, Lavrov kiemelte, hogy Washington már korábban is szót ejtett hasonló tervekről. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

„Az a céljuk, hogy Oroszország megtanulja, hol a helye, illetve hogy nincs joga hallatni a saját hangját a nemzetközi ügyekben. Mindemellett arra törekszenek, hogy országunk megfeleljen a Washington által kitalált szabályoknak, ám azt még ők is tudják, hogy nem fognak sikerrel járni” – mondta.

Korábban Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet arra utalt, hogy a kijevi kormány amerikai gyártmányú fegyverekkel történő ellátása egy rögös út, amely „kiszámíthatatlan következményeket” fog eredményezni – írta a TASS.

Elmondása szerint fennáll a kockázat, hogy tovább fokozódik a közvetlen katonai konfrontáció veszélye, amely a két legnagyobb nukleáris szuperhatalom között jönne létre, ez pedig semmi jóra nem vezethet.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.