Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,09 Ft
Euró
389,26 Ft
Font
454,72 Ft
Bitcoin
59,247 $

Újabb nagyon értékes nyugati nehézfegyvereket lőttek ki az oroszok, minden a levegőbe repült

Oroszország egyre szisztematikusabban képes megsemmisíteni a Nyugat által biztosított nehézfegyvereket, amik érzékeny veszteségek az ukránok számára.

Fotó: Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ukrajna rendre amiatt panaszkodik, hogy nem kap elegendő fegyvert a Nyugattól. Legutóbb azt nyilatkozták, hogy a kért fegyverek mindössze 10%-át kapták meg, ami messze nem elegendő az orosz túlerővel szemben.

Azóta az USA bejelentett egy 1 milliárd dolláros fegyvercsomagot, de más országok is új csomagokat küldenek. Ugyanakkor ezek sem elegendőek Oroszország legyőzésére, különösen azok után, hogy az orosz erők egyre több nyugati fegyvert repítenek a levegőbe. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Miután Ukrajna eleve nem kap túl sok nehézfegyvert, ez így különösen problémás lehet számukra. Az orosz légvédelem legutóbb egy ukrán Szu-25-öst is kilőtt, de egy Mi-24-es helikopter szintén áldozatául esett a támadásnak.

A legérzékenyebb veszteség számukra azonban az orosz légierő által mért csapás volt, melynek során 12 ukrán tüzérségi és aknavetős állást robbantottak fel, köztük M777-es nehézfegyverekkel, amiknek nagy hasznát vették az ukránok.

A TASS beszámolója szerint az oroszok rakétákkal mértek támadást az ukrán tüzérségre és aknavetőkre. A támadásban rakétarendszerek is megsemmisültek, amiket már nem tudnak használni az ukránok.

Az oroszok valószínűleg tudatosan utaznak ezekre a célpontokra, és már nem egy olyan nyugati fegyvert semmisíthettek meg, amiket az ukrán erők még csak használni sem tudtak. Az USA hamarosan helikoptereket is küld Ukrajnának, melyek szintén veszélyben lesznek.

Újabb kerületekben indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt

Ezzel pedig összesen négy kerületben indítanak polgármesterjelöltet.