Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
400,00 Ft
Font
480,52 Ft
Bitcoin
61,095 $

Van egy állam, ahol a koronavírus-páciensek fele meghal a kórházban

Szinte sokkoló, ami Latin-Amerikában történik a pandémia ideje alatt, erről pedig sajnos a legújabb statisztikai adatok is tanúskodnak.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szinte sokkoló, ami Latin-Amerikában történik a pandémia ideje alatt, erről pedig sajnos a legújabb statisztikai adatok is tanúskodnak.

A mexikói Baja California államban minden második ember életét veszti, aki kórházi kezelésre szorul koronavírus gyanújával. A helyzeten nem segít az sem, hogy a klinikák nagy része rendkívül rossz állapotban van. Soron kívül Fogdából hívta össze Óbuda alakuló ülését Kiss László

„Az emberek a kórházakat olyan helyeknek tartják, ahol csak betegebbek lesznek.”

mondta Dr. Jonathan Prieto, az Orvosok Határok Nélkül bajai nagykövete.
https://liner.hu/ebben-a-honapban-elkezdodhet-az-egyik-potencialis-koronavirus-vedooltas-utolso-tesztelesi-fazisa/

Az állam 49%-os halálozási rátája nemcsak Mexikóban, hanem az egész világon is az egyik legnagyobb, de Guerrero állam 47%-a és a vidék átlagos 36%-a sem éppen túlságosan bizalomgerjesztő.

Az adatokat sem szabad kőbe vésnünk, ugyanis sok esetben pontatlanul regisztrálják az áldozatokat, ezért szakértők szerint a halottak valós száma akár a négyszerese is lehet a hivatalosan azonosítottakhoz képest.

A mexikói nyilvános kórházakban óriási hiány van alapvető eszközökből, gyógyszerekből és orvosokból, valamint ápolókból, ezáltal sokan inkább be sem mennek a klinikákra.

Baja Californiában arra biztatják a lakosságot, amint érzik magukon a tüneteket, keressenek azonnali segítséget. Az emberek viszont szkeptikusak az ellátórendszerrel kapcsolatban, így akik bekerülnek a kórházakba, többnyire már súlyos légzőszervi krízisben vannak.

A lélegeztetőgépek kezelése szintén gondot jelent, mivel sokszor az egészségügyi dolgozók nagy része mellékállásban végzi feladatát, így nem értenek a szerkezetek üzemeléséhez.

Az országban eddig 338 913 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 38 888-an haltak bele a komplikációkba.

https://liner.hu/koronavirus-vegre-jo-hirek-erkeztek-olaszorszagbol/