Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Kanadai Nagydíj: szenzációs kameranézetből a Mercedes a legendás F1-es pályán (videó)

Azok, akik imádnak éjszakázni, sokáig ébren maradni, most különösen boldogok lehetnek, mert a Kanadai Nagydíjat nem éppen délutáni időpontok szerint rendezik meg, legalábbis, ha a mi időzónánkat vesszük alapul.

...svg content...Fotó: George Russell, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának futamán a bakui versenypályán 2022. június 12-én. MTI/EPA/Ali Haider
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Forma-1-ben mindig történik valami, akkor is, ha igazán nincs miről beszélni. Szerencsére az utóbbi időben nem sokat panaszkodhattunk, hol vannak már azok az ínséges idők, amikor sorra jöttek a kevésbé eseménydús versenyek.

A 2022-es szabályváltozások által még jobb lett az F1, és úgy tűnik, idén sem lesz bajnok Lewis Hamilton. Erre minden eddiginél nagyobb esély van, mondhatni egy lehetetlen küldetésnek tűnik ez most, bár még mindig sok futam van hátra. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A teljes képet tekintve azonban erősen valószínűtlen, hogy a Mercedes ekkorát ugorjon előre a korlátozások miatt. Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy hosszú évek után nem a német gyártó nyerheti meg a konstruktőri bajnokságot.

Tuchel mesterterve: Lewandowskival pótolná Lukakut a Chelsea-nél

Ne szaladjunk ennyire előre, koncentráljunk most Kanadára, az aktuális F1-es helyszínre, amit Gilles Villeneuve-ről neveztek el, aki tragikus hirtelenséggel és fiatalon hunyt el. Örök legenda marad, és remek versenyző volt, az egyik legkülönlegesebb karakter.

Ezt a pályát nem lehet megunni, és hiába utcai aszfaltcsík, rettentő gyors, főleg a hosszú egyenesei miatt. Alább a Mercedes nézetéből nézhettek meg egy üldözést, ahogyan George Russell már javában hangol a futamra.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.