Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Most azzal vádolják az ukránokat, hogy vegyi anyagos hordókat használnak barikádként

Andrej Marocsko, a luhanszki szakadárcsapatok egyik tisztviselője ismét súlyos vádakat intézett az ukrán hadsereggel szemben.

...svg content...Fotó: EPA/Maxar Technologies
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ukrán hadsereg egy része, civilekkel együtt az Azot vegyi üzembe szorult Szeverodonyeckben, így a mariupol Azovsztal-gyárhoz hasonló helyzet alakult ki: az oroszok a város nagy részét már elpusztították, már csak a vegyi kombinát maradt.

Marocsko viszont ezt kifejezetten sérelmezi, közölte ugyanis, hogy bár az orosz hadsereg és a luhanszki „néphadsereg” közösen irányításuk alá vonták azt az ipari területet, ahol az Azot vegyi üzem van, csak néhány siker van. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Marocsko állítása szerint ugyanis az ukrán hadsereg katonai célokra használja az üzem infrastruktúráját, például mérgező és robbanásveszélyes vegyi anyagokkal teli hordókat használnak barikádként – idézte a TASS.

A luhanszki lázadó elmondása szerint ebből kifolyólag az előrenyomulást meglehetősen nehézkessé vált, meglassult. Ukrajna megpróbálja minden erejével védeni az üzemet, hogy Szeverodonyeck egésze ne essen el az oroszok előtt.

A TASS állítása szerint 2500 ukrán katona tartózkodik jelenleg az Azot ipari területén, közülük a negyede zsoldos – bár erre nem szolgáltattak bizonyítékot. A létesítményben civilek is rejtőzködhetnek, különböző számítások szerint 1200-an lehetnek.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.