Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Az európai drogcsempészetre is hatással volt az ukrajnai háború

Az Európai Unió drogellenes ügynöksége kedden arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna orosz megszállása miatt megváltoztak az Európába irányuló csempészútvonalak.

...svg content...Illusztráció. Forrás: MTI/EPA
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontját (EMCDDA) igazgató Alexis Goosdeel kedden arról beszélt, hogy az ukrajnai háború „közvetlen hatással” volt az egyik, Afganisztánból Ukrajna és más környező országok érintésével Európába irányuló heroincsempészeti útvonalra.

Egy interneten keresztül tartott sajtótájékoztatón Goosdeel elmondta, a csempészeknek már nem éri meg ezt az útvonalat választani, ehelyett inkább Törökország és Bulgária, illetve Törökország és Görögország határán igyekeznek bejutni a kontinensre. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az igazgató szerint a konfliktus miatt egyes fekete-tengeri kikötők is elérhetetlenek lettek a csempészek számára, így más tengeri útvonalakat választhatnak, elsősorban a görög szigetek környékén és a Földközi-tenger déli részén erősödhet meg az aktivitásuk – írja az Independent.

 Az EMCDDA éves jelentésében az áll, hogy a háború alatt „komoly pszichológiai stressz” alá kerülő személyek fogékonyabbak lehetnek a rosszul használt kábítószerek okozta problémákra és hogy az európai egészségügyi szervek, különösen Ukrajna környékén, arra kell, hogy számítsanak, hogy a konfliktus elől menekülő szerhasználók komoly terhelést jelenthetnek, amennyiben segítségre lesz szükségük.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.