Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,374 $

Jelentősen visszaestek az első féléves konzoleladások

A tavaszi emelkedés úgy tűnik, csupán ideiglenes volt, mivel júniusra eléggé lecsökkent a kereslet a játékgépek iránt.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A tavaszi emelkedés úgy tűnik, csupán ideiglenes volt, mivel júniusra eléggé lecsökkent a kereslet a játékgépek iránt.

Az NPD Group legutóbbi elemzése szerint nyár első hónapjában 17%-kal kevesebb konzolt adtak el az előző évhez képest, ami elég komoly visszaesésnek számít. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Nem kell azonban megijednünk, hiszen ezek az adatok valószínűleg a PS5 és az Xbox Series X év végi érkezésével köthetőek össze, ugyanis azok a vásárlók, akik eddig hezitáltak a masinák beszerzésével kapcsolatban, inkább már a next-gen konzolokra tartogatják megspórolt pénzüket.

https://liner.hu/vajon-igy-nezhet-ki-a-gta-6-terkepe/

A gyengébb statisztikák ellenére a PS4 rekordmagas eladásokkal büszkélkedhetett márciusban, amikor a teljes piac 63%-os emelkedést könyvelhetett el. Áprilisra egészen 162%-os növekményt tapasztaltak, ami májusra aztán 56%-ra csappant meg.

Bár az előzetes adatok gyengének mondhatóak, egész éves szinten 2019-hez viszonyítva 19%-kal több egységet adtak el, amivel összesen 1,6 milliárd dolláros bevételt generáltak maguknak a gyártók. Miközben a PS4-et és az Xbox One-t kevesebben keresik, addig a Nintendo Switch iránti kereslet továbbra is nagyon magas.

A Switch az Animal Crossing: New Horizons megjelenése óta szinte az egekben jár, melynek következtében áprilisra elfogytak maguk a konzolok is, ezért a japán videójáték-ipari óriásnak újból növelnie kellett az üzemi kapacitásokon.

A tavaszi hirtelen megemelkedés egyértelműen a koronavírus-járvány miatt jöhetett létre, mivel az emberek többsége otthonmaradásra kényszerült, a szabadidejük nagy részét pedig éppen gaminggel töltötték, ehhez sokszor új konzolt is vásároltak azok, akiknek eddig nem volt.

https://liner.hu/eltunt-az-egyik-sikeres-funkcio-az-xbox-kinalatabol/

Verőcei hajóbaleset: kishajókkal és drónokkal folyamatosan keresik az eltűnteket, a túlélő férfi súlyosan megsérült

Friss információk érkeztek a Verőcénél történt halálos balesetről.