Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,24 Ft
Euró
395,46 Ft
Font
468,40 Ft
Bitcoin
62,027 $

Videóra vették az ukránok, ahogyan darabokra szednek három orosz rakéta-sorozatvetőt

Ukrajna minden erejével azon van, hogy a lövegeik segítségével megsemmisítsék az orosz rakéta-sorozatvetőket, amik súlyos gondokat okoznak.

...svg content...Fotó: EPA/TOMS KALNINS
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna ugyan hálás Nyugatnak a fegyverszállítmányokért, az elmúlt időszakban többször is panaszkodtak, mert szerintük sokkal több tüzérségre és rakétára lenne szükségük, mivel másképpen nem tudják felvenni a versenyt az oroszokkal.

Az oroszok tűzereje messze nagyobb, és ez a tüzérségükre különösen igaz. Ukrajna emiatt sokkal több fegyvert akar, máskülönben csak idő kérdése, és az oroszok még több területet fognak elfoglalni. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Az ukrán hadsereg ettől függetlenül igyekszik súlyosabb károkat okozni az oroszoknak, ami időről időre sikerül is, köszönhetően a Nyugattól kapott drónoknak. A drónok sok esetben felderítést végeznek, melyek segítségével pontosan bemérhető az ellenség.

Ez különösen akkor igaz, ha nem mozgó célpontról van szó, legutóbb is orosz rakéta-sorozatvetőket vettek célba. A lövéseket 155 mm-es vontatott tarackokkal adták le, amit szintén a Nyugattól kaptak. Az Egyesült Királyság által kifejlesztett M777 igen komoly pusztítást képes végezni, aminek gyártása az Egyesült Államokban zajlik.

A legutóbbi támadásban Luhanszkban négy ilyen orosz rakéta-sorozatvetőből hármat tudtak megsemmisíteni. Erre a linkre kattintva érhető el a videó, amiben egy drón nézetéből figyelhetjük, ahogyan becsapódnak a lövegek, és megsemmisülnek az MLRS-ek.