Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Az Azov-ezred minél előbb viszontlátná megölt katonáinak holttesteit

Az Azov-ezred parancsnoka közölte, hogy még mindig várják a holttesteket, ugyanis azok jelenleg is Mariupolban vannak. 

Fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Azov elmondása szerint a Mariupol városában lévő Azovsztal acélmű ostroma során megölt több tucat ukrán harcos holttestét még mindig várják – számolt be róla a The Guardian

Makszim Zhorin elmondta, hogy egy nemrég lezajlott csere keretében az Azovsztalban elesettek mintegy 220 holttestét már elküldték Kijevbe, de „ugyanennyi holttest még mindig Mariupolban van”.  Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„Folynak a tárgyalások a további cserékről, az összes holttest hazaszállításáról. Feltétlenül minden holttestet vissza kell szállítani, és ezen fogunk dolgozni” – tette hozzá Zhorin.

Elmondta, hogy a halottak egyharmada az Azov-ezred tagja volt, a többiek a határőrség és a haditengerészet, valamint a rendőrség állományába tartoztak.

Az acélműben rejtőzködő harcosok százait május közepén vették orosz őrizetbe, de sokan meghaltak az üzem és Mariupol városa elleni orosz támadások során is.

Mivel a holttestek többsége szörnyű állapotban van, „nagyon sokáig fog tartani, amíg minden egyes személyt azonosítani tudunk” – emelte ki Zhorin.