Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,28 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
62,910 $

Ingatlan: ebben a megyében 200 ezer forint alatt van a négyzetméterár

Salgótarjánban mindössze 164 ezer forint egy ingatlan átlagos négyzetméterára, ám eközben Budapesten, egy átlagos V. kerületi lakás már hatszor többe kerül.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az OTP Jelzálogbank legfrissebb elemzése alapján egyharmadával nőtt az ingatlanforgalom tavaly, ugyanis az adásvételek száma megközelítette a 170 ezret. Ezzel közel másfél évtizedes rekordot sikerült megdönteni, azonban az idei évben már forgalomcsökkenésre számítanak.

A fővárosban jelentősen megugrott az adásvételek száma a 2020-as adatokhoz viszonyítva, mégpedig 50 százalékkal, amely 35-37 ezer létrejött üzletet jelent. A kerületek közül Angyalföld volt a legnépszerűbb, ahol 90 százalékkal több ingatlan talált gazdára, mint 2020-ban. Soron kívül Magyar Péter diszkós ügye: Márki-Zay arra kéri, viselkedjen államférfihez méltóan

Győr-Moson-Sopron megyében az 50 százalékot is meghaladta a tavalyi forgalomnövekedés, bár az tény, hogy ebben a régióban esett vissza leginkább a 2020-as vásárlási kedv, amelyből az következik, hogy Győrben 76 százalékkal nőtt a legbonyolított üzletek száma.

Soroksár viszont már második éve a leginkább dráguló budapesti kerületnek számít, ahol 20 százalékos áremelkedés volt a tavalyi évben, bár a peremkerület még mindig a legolcsóbbak közé tartozik Csepel és Pesterzsébet mellett.

A XVI. és a IX. kerületi ingatlanok több mint 15 százalékkal drágultak, a kisebb körzetek közül pedig Rákoshegyen nőtt az átlagár a legnagyobb mértékben, egészen pontosan 31 százalékkal – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

Az V. kerületben most először emelkedett 1 millió forint fölé az átlagos négyzetméterár, a lélektani határt pedig 52 ezer forinttal haladta meg az átlagár. Viszont a Budai Várban még ennél is drágább a lakhatás, hiszen közel 1,5 millió forintig nőtt az átlagos négyzetméterár a tavalyi évben.

Eközben Nógrád az egyetlen olyan megye, ahol az átlagár 200 ezer forint alatt van négyzetméterenként, egészen pontosan 138 ezer forint, illetve a megyeszékhely sem sokkal drágább, ugyanis Salgótarjánban 164 ezer az átlagos négyzetméterár – írta a Napi.hu.

Az OTP szerint a minimálbér-emelés, a közszférában lezajlott béremelés, az szja-visszatérítés, valamint a pályakezdők szja-mentessége még előreviszi a lakáspiacot az első félévben, majd a második félévben már arra számítanak, hogy elsősorban a hitelből vásárlók körében fog csökkeni a kereslet.

Nagy Ervin Magyar Péterről: bár terminátornak látszik, azért ő is egy ember

Szerinte a Tisza Párt vezetőjétől sem elvárható, hogy olyan profi legyen, mint aki 20 éve politikusként tevékenykedik.

Őrsi Gergely Karácsonyról: nagy hiba, hogy megpróbált országos politikai pályára lépni

Meglátása szerint ez rengeteg olyan energiát és időt vett el, amit ténylegesen lehetett volna sokkal jobb dolgokra fordítani.

Bellingham világklasszis gólja egyelőre csak Szlovákia ellen ért sokat

Bellingham nagyon szerényen kezelte azt, hogy óriási gólt lőtt Szlovákiának az Európa-bajnokságon, nem sokkal a mérkőzés lefújás előtt, ami hosszabbítást ért.