Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
452,57 Ft
Bitcoin
63,196 $

„Az egész világnak szüksége van a nukleáris fegyverkezési tárgyalásokra”

John Sullivan és Dmitrij Peszkov is egyetértett abban, hogy szükség van a tárgyalásokra, ám egyikük sem gondolja, hogy ez a közeljövőben megoldható lenne.

Fotó: 2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjérõl egy moszkvai sajtóértekezleten. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfői interjúja során kifejtette, miszerint Moszkva érdekelt abban, hogy megbeszéléseket tartsanak Washingtonnal a nukleáris fegyverkezés ügyében, ám a jelenlegi helyzetben nem valószínű, hogy erre sort is tudnak keríteni.

„Érdekeltek vagyunk az ilyen jellegű tárgyalásokban, mivel úgy gondoljuk, hogy szükség van ennek a kérdésnek a megvitatására, legfőképp az európai, sőt, a globális biztonság terén bekövetkezett szerkezeti változások miatt. Tehát az ilyen megbeszélésekre szükség van, méghozzá az egész világnak” – mondta. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Majd egyetértett John Sullivan moszkvai amerikai nagykövettel, aki arra utalt, miszerint a jelenlegi körülmények miatt nem valószínű, hogy ez megoldható lenne, a szóvivő pedig kiegészítette azzal, hogy „előbb-utóbb vissza kell térnünk erre a témakörre”.

A nagykövet korábban a TASS hírügynökségnek adott interjújában arról nyilatkozott, miszerint nem kapott utasítást Washingtontól arra, hogy készüljön fel a megbeszélésekre, ám azt megerősítette, hogy „ez az egyik legjelentősebb kérdés az USA és Oroszország között”.