Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,61 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
59,486 $

Ezt üzente Soros György fia az ukránoknak, legyőzné Vlagyimir Putyint

Soros György fia, Alexander Soros pénteken üzent Ukrajnának, az ukrán embereknek.

Fotó: Fotó: Az éjszakai légicsapás okozta pusztítást nézi egy asszony a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban 2022. május 31-én. MTI/AP/Andriy Andriyenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Sosem fogjuk magára hagyni Ukrajnát és a több, mint 30 éve végzett ottani munkánkat sem hagyjuk abba – jelentette ki Alexander Soros, az apja, Soros György üzletember által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) igazgatóhelyettese pénteken közzétett Twitter-üzenetében.

 Alexander Soros az üzenethez képet is csatolt, amelyen Soros Györggyel és az OSF ukrajnai igazgatójával, Olekszandr Suskóval látható. Május végén Soros György a davosi Világgazdasági fórumon azt mondta, Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire. Soron kívül Diego Maradona gyermekei azt szeretnék, ha a legenda földi maradványai a mauzóleumban lennének

„A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg” – hangoztatta akkor Soros György.

Az OSF ukrajnai irodáját 1990-ben hozták létre, nem sokkal az előtt, hogy Ukrajna – 1991 augusztusában – kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól.

(MTI)

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.