Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Németországot és Magyarországot is elővette Ukrajna, nem elég a nehéz fegyver

Németországot és Magyarországot is elővette a luhanszki régió kormányzója, amiért az ukrán erők nem jutnak elég nehéz fegyverhez.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC nyomán a Napi azt írja, a háború kezdetén az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij több alkalommal is jelezte a világ felé, hogy az ukrán erőknek égető szükségük van a nyugati fegyverekre, majd kicsit változott a helyzet és inkább köszönetet mondott azért, amit kaptak.

Az idő múlásával azonban egyre csak fokozódtak a harcok, a több mint három hónapja tartó háború pedig a leghevesebb szakaszába érkezett, miután az orosz erők az ország keleti felét vették célba – a helyzet eszkalációja miatt pedig újra felmerült a nehéz fegyverek szükségességének kérdése. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Szerhij Hajdaj, Luhanszk régió kormányzója hétfőn elővette Németországot és Magyarországot is, amiért az Ukrajna keleti felén harcoló ukrán erők nem jutnak elegendő nehéz fegyverhez. A harcok ugyanis olyan intenzitásúak, hogy Szeverodonyeck városát például megállás nélkül bombázzák az oroszok, oly módon, hogy még a sérülteket sem lehet kimenekíteni a területről.

Az orosz hadsereg mindent bevet, hogy elfoglalja a várost, ami azért is probléma, mert onnantól már csak egy hajszál választaná el őket attól, hogy az egész luhanszki régiót is ellenőrzésük alá vonják. Mint ismert, Luhanszk a Donbász egyik tartománya, Oroszország pedig a Donbász elfoglalását tűzte ki céljául, a harcok egyre fokozódó intenzitása miatt pedig rövidesen az ukrán erőknek is dönteniük kell: visszavonulnak, vagy mindent bevetve harcolnak az orosz erőkkel.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az orosz hadsereg a látványos előrenyomulás ellenére brutális veszteségeket szenvedett: jelentésük szerint meglepően sok orosz katona eshetett el a fiatal és a középkorú korosztályban, ez pedig azt jelenti, hogy jelentősen nehezebb a csapatok vezetésének modernizálása.

Nem mellékesen pedig több jelentés is érkezett már az orosz katonák moráljának zuhanásáról, ez a jelenség pedig csak tovább ronthat a helyzeten, és még kevésbé lesznek fegyelmezettebbek az orosz katonatisztek. A jelenleg orosz megszállás alatt álló Melitopol városában hatalmas robbanás történt, felvételek alapján pedig még a városközpontból is látható volt a gomolygó füst, a robbanás pedig olyan erejű volt, hogy még az épületek is beleremegtek. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történhetett, ám egyes jelentések szerint az oroszok által kinevezett vezető irodája lehetett a robbanás helyszíne.

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.