Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Szexuális zaklatással vádolnak két diákot, mert nem a megfelelő személyes névmásokat használták

Az iskola nagyon komolyan veszi a problémát, ezért már értesítették a szülőket, hogy a 13 éves diákok nagy bajban vannak. 

...svg content...Fotó: Unsplash/ Katie Rainbow
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Amerikai szülők legnagyobb döbbenetére indult nyomozás a wisconsini Kiel egyik középiskolájában tanuló három 13 év körüli gyerek ellen, akiknek annyi volt a bűnük, hogy egy iskolatársukat nem a megfelelő személyes névmással szólították. 

Ez az Egyesült Államokban már szexuális zaklatásnak számít, ugyanis az érintett diák korábban már jelezte, hogy rá a „they/them“ névmással kell hivatkozni. Branden és barátja ezt nem így tették. Az édesanyja, Rosemary Rabidoux először el sem hitte, hogy ez nem vicc.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Kaptam egy telefonhívást az általános iskola igazgatójától, amelyben tudatta velem, hogy kapok egy e-mailt, amelyben szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat fogalmaznak meg a fiam ellen. Azonnal sokkot kaptam! Arra gondoltam, hogy szexuális zaklatás? Nemi erőszak, nem helyénvaló érintés, vagy mi történhetett?“ – kérdezte. 

„Azt mondták nekem, hogy azért vádolják szexuális zaklatással a gyerekemet, mert nem a megfelelő névmásokat használta. Azt hittem, hogy ez nem igaz! Azt gondoltam, hogy ez csak egy tréfa lehet, egy vicc… az egyiknek semmi köze a másikhoz“

– idézi a Magyar Nemzet

Elmondta azt is, hogy a fia egyik barátja összeveszett az iskolatársával, pont azon, hogy nem a „they/them“ névmást használta. Brandent ezért védelembe vette a fiút, de ő is elkövető lett: ma már mindketten szexuális zaklatók. 

A megvádolt gyerekek azonnal védelmet kaptak a Wisconsin Institute for Law and Liberty (WILL) nevű szervezettől. Luke Berg, a WILL helyettes jogtanácsosa elmondta, „a IX. cikkely szerinti szexuális zaklatás tipikusan olyan dolgokat takar, mint a nemi erőszak, a randevúval kapcsolatos erőszak, a szexuális szívességért cserébe történő ellenszolgáltatás; tehát igazán kirívó dolgokat. Ebben az esetben azonban semmi ilyesmi nem történt.”

Az iskola azonban nagyon komolyan veszi az ügyet, és kiadtak egy közleményt, amelyben egyértelművé teszik: „a Kimberly tankerület tiltja a zaklatás és az erőszak minden formáját az összes törvénnyel összhangban, beleértve a IX. cikkelyt is, és továbbra is támogatni fogunk minden diákot, nemtől függetlenül.”

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.