Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Olyan fegyver érkezik Ukrajnába, mellyel kiűzhetik az orosz hadihajókat az ukrán kikötőkből

A Harpoon hajóelhárító rakéták igen jó szolgálatot tesznek, Ukrajna pedig újabb darabokat fog beszerezni.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Petty Officer 2nd Class Kaleb R. Staples, U.S. Navy
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szombaton bejelentette, Ukrajna megkezdte a Harpoon hajóelhárító rakéták beszerzését, melynek egy része Dániából, míg az önjáró rendszerek az Egyesült Államokból érkeznek majd.

Reznyikov egy Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Ukrajna partjainak védelmét nem csupán a Harpoon rakétákkal fogják erősíteni, de kifejezetten ennek a fegyvernek a használatára kiképzett ukrán csapatok fogják alkalmazni azokat. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Megosztotta, a Harpoon rakétákat az ukrán Neptun rakétákkal együtt fogják majd használni, mindezt annak érdekében, hogy megvédjék Ukrajna partvidékét, beleértve a déli Odessza városát is – idézte a Guardian.

Bejegyzésében hangsúlyozta, a Harpoon hajóelhárító rakéták beszerzése annak köszönhető, hogy több ország is szorosan együttműködött, kiemelve, hogy a Dániából érkező szállítmány Ukrajna „brit barátainak” közreműködésével fog megérkezni az országba.

Ezenfelül pedig arról is beszámolt, hogy Ukrajna újabb nehéz tüzérségi eszközöket kapott, köztük egy amerikai gyártmányú M109-es önjáró tarackot, melynek segítségével nagyobb távolságból is csapást mérhetnek majd az orosz csapatokra.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.