Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,98 Ft
Euró
392,20 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,370 $

Akár már vasárnap döntés születhet az olajembargóról

Az uniós csúcs csak hétfőn kezdődik, ám nem elképzelhetetlen, hogy még vasárnap döntés születik az olajembargó kérdésében.

Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Portfolio azt írja, akár még a hétfőn kezdődő uniós csúcs előtt döntés születhet az olajembargó kérdésében, mely Magyarország számára felmentést adna a vezetéken érkező olajbeszerzési tilalma alól, habár a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely közölte, hogy az ország ellátásának biztosítására további garanciákat akar.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a napokban tárgyalt a Orbán Viktorral, az ET elnöke ugyanis szeretne megoldást találni a problémára és alkut kötni Orbánnal az ügyben. Az ET-elnök környezete szerint Magyarország kapna egy kiskaput a vezetékes olaj ügyében, és állítólag ezt a többi tagország is támogatja. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Úgy tudni, ez az engedmény Magyarországon kívül Szlovákiának és Csehországnak is járna, ám ehhez szükséges, hogy megkezdődjön az infrastruktúra átalakítása oly módon, hogy a lehető leggyorsabban leváljunk az orosz energiahordozókról. Az orosz-ukrán háború miatt pedig még mindig kétséges a Barátság kőolajvezeték működése, hiszen bármikor történhet olyan összecsapás, mely veszélyeztetné a szállítást.