Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Vaskori gyilkos csontvázát találták meg Angliában

Ásatások során rendkívül érdekes leletre bukkantak archeológusok az egyik angliai lelőhelyen.

Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ásatások során rendkívül érdekes leletre bukkantak archeológusok az egyik angliai lelőhelyen.

A Buckinghamshire-ben található Wellwick Farm közelében történt feltárások során a régészek egy egészen bizarr emberei csontvázra bukkantak. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A maradványok nagyon régiek, a kutatók szerint 2 ezer évesnél idősebbek, ami azt jelenti, hogy a késő vaskorra datálhatóak. Azon kívül, hogy egy ősrégi holttestről van szó, a földbe helyezett pozíciója is egészen furcsa.

https://liner.hu/hetvenmillio-eves-ragadozohal-kovuletet-fedeztek-fel-patagoniaban/

A BBC információi szerint a csontvázat fejjel lefelé találták, a kezei a háta mögé voltak kötve, ezért úgy gondolják, hogy egy állítólagos gyilkos tetemére lelhettek.

Miközben éppen a brit HS2 vasútvonal építkezési előkészületeit kezdték meg, az archeológusok rengeteg műtárgyat fedeztek fel, melyek átlagosan 4 ezer évesek is lehetnek. A kör alakú, Stonehenge-hez hasonló fából készült struktúrán kívül a helyszín tele volt emberi maradványokkal.

Forrás HS2

Az egyik csontvázat egy ólomcsíkkal pásztázott koporsóba tették, ami arra utal, hogy egy magasabb rangú személyről lehetett szó.

A régészek nem teljesen biztosak abban, miként végezte a test abban a helyzetben, ahogyan ráleltek. Az agyagos talajban évezredeket átvészelő csontok feltehetőleg egy felnőtt férfihez tartozhattak. Szakértők úgy gondolják, csakis gyilkos vagy egy kivégzés áldozata lehetett, viszont halálának körülményei továbbra is tisztázatlanok.

Az ásatások helye a neolitikus és középkori időszakban a faépítmények miatt valószínűleg vallásos szertartások központjaként szolgálhatott, az állati csontokkal teli gödrök pedig arra utalhatnak, hogy a területen mezőgazdasági tevékenységet is folytathattak.

https://liner.hu/lamakbol-szarmazo-antitest-koktellal-semlegesitheto-a-koronavirus/

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.