Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

A háború veszi el az üzemanyagot az ukrán lakosság elől

Az ukrán hadseregnél egyelőre nem tapasztaltak üzemanyaghiányt, azonban a lakosság már nem jut elég benzinhez és gázolajhoz.

...svg content...Fotó: Pixabay
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bendarzsevszkij Anton Oroszország-szakértő kifejtette, miszerint Ukrajna üzemanyag-ellátásában április vége óta jelentkeznek fennakadások, ám azóta szinte véget nem érő sorok várakoznak a benzinkutaknál országszerte.

Ennek oka, hogy a beérkező mennyiség jelentős része a katonai műveletekre megy el, a maradékon pedig a teljes lakosságnak kell osztoznia, ha azonban a hadsereg számára is elfogy az üzemanyag, a harcokat nem tudják majd olyan mértékben folytatni, mint ahogyan eddig tették. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A szakértő hozzátette, a katonai eszközöknek számottevő igénye van, lakossági fogyasztásra azonban kevés marad, ugyanis a beérkező üzemanyag már reggelre elfogy, miközben az ára folyamatosan emelkedik tovább.

A kialakult helyzet legfőbb oka, hogy Ukrajna elvesztette korábbi két legfontosabb forrását, Oroszországot és Fehéroroszországot, illetve a Fekete-tenger irányából érkező azerbajdzsáni ás algériai kőolajat, amelyeket ukrán finomítókban dolgoztak fel.

A két ellenféltől már nem importálnak, a Fekete-tenger pedig teljes orosz tengeri blokád alatt áll, így onnan sem jut be Ukrajna területére üzemanyag, amelynek következtében teljesen át kellett szervezniük az ellátási vonalakat.

Az Infostart beszámolója alapján jelenleg vasúton és közúton próbálnak az európai piacról üzemanyaghoz jutni, ez azonban árban és mennyiségben sem közelít ahhoz, amely korábban megszokott volt.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.