Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,54 Ft
Euró
395,53 Ft
Font
468,78 Ft
Bitcoin
61,673 $

Óriási küzdelem folyik Luhanszk megyéért, ez a hét sorsdöntő lehet

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye katonai önkormányzatának feje drámai hangvételben írt a részben szakadárok kezében lévő megye helyzetéről.

...svg content...Fotó: EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Hajdaj szerint amennyiben az orosz megszállóknak nem sikerül a héten elfoglalniuk az egész megyét, akkor ki fognak fogyni a lendületből, ez pedig stabilizálni tudná a helyzetet.

„Látjuk, hogy Putyin azt a célt tűzte ki a seregének, hogy foglalják el Luhanszk megyét, teljesen mindegy milyen árat, hány katona hal bele vagy mennyi felszerelés semmisül meg” Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Hajdaj szerint ennek jele az, hogy különböző egységeket szállítanak át a megye területére, egyebek mellett Mariupolból, Harkovból és Donyeckből – írja a The New Voice of Ukraine.

A kormányzó szerint az orosz hadsereg ráadásul nem rendelkezik végtelen erőforrásokkal, megfogalmazása szerint ők sem golyóállóak.

„Az egyetlen dolog, hogy nagyon sok van belőlük, de úgy gondolom, hogy ez a hét sok mindent meg fog mutatni. Az események ezen a héten fognak igazán alakulni”

Hajdaj hangsúlyozta, hogy amennyiben ezt a hetet túl tudják élni, akkor már sokkal könnyebb lesz a helyzet, mert biztosan kifogy a lendület az oroszokból.

Mától másképpen is lehet kutyákat szállítani a balatoni vonatokon

A MÁV hangsúlyozta, zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon.

Tucatnyi kínai gép jelent meg Tajvan közelében

A tajvani védelmi minisztérium szerdán számolt be arról, hogy Kína újabb harckészültségi járőrözést hajtott végre a sziget közelében.

Poharakkal dobálták az angol szurkolók a szövetségi kapitányukat az Eb-n (videó)

Az ember csak fogta a fejét az angolok teljesítménye láttán, akik papíron az egyik legerősebb csapat, de valójában ebből semmit nem mutattak eddig.