Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Végleg bezárnak a Nike üzletei Oroszországban

A Nike nem újította meg a szerződéseit legnagyobb oroszországi franchise-partnerével.

Processed with VSCO with m3 preset
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Nike még március 3-án közölte, hogy ideiglenesen felfüggeszti azon üzleteinek működését, amelyek a hivatalos franchise-hálózatukhoz tartoznak Oroszországban. Így kizárólag azok maradtak nyitva, melyek függetlenül ettől működtek.

Habár a döntés nem érintett bizonyos üzleteket, azonban mostanra ezek fennmaradását is ellehetetlenítette, hogy a Nike nem szállít többé árut Oroszországba, a készletek pedig lényegében kifogytak. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Az Inventive Retail Group (IRG), amely leányvállalatán, az Up And Runon keresztül úgynevezett „egymárkás” Nike üzleteket üzemeltet Oroszországban, nem tudott további részleteket közölni, azt azonban megerősítette, hogy a szállítmányok szünetelnek.

„Amint azt az üzleteinkben láthatják, a szállítások leálltak, és az áruk hiánycikkek. A jelenlegi helyzetben nem tudjuk garantálni a Nike üzletek működését, és kénytelenek leszünk bezárni azokat” – mondta az IRG szóvivője.

Az Up And Run 37 üzlettel rendelkezik Oroszország-szerte, a cég honlapja szerint ebből 28 még nyitva volt az elmúlt hónapokban, azonban most ezeket is bezárják – számolt be róla a Sky News.