Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Szerhij Hajdaj: az oroszok egyszerűen „eltörlik” Szeverodonyecket a föld színéről

Ukrajna luhanszki kormányzója közölte, a város bombázása annyira intenzív, hogy lehetetlenné vált a civilek kimenekítése.

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter beszél a védelmi minisztérium vezetőségi ülésén Moszkvában 2022. április 19-én. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az AFP jelentése szerint orosz csapatok nyomulnak előre Kelet-Ukrajnában, miközben a kulcsfontosságú városokat, legfőképp Szeverodonyeck ipari városát sújtják erőteljes offenzívával.

Szerhij Hajdaj, a Luhanszk megyei állami közigazgatás vezetője arról számolt be, miszerint az orosz erők a Szeverodonyeck elleni támadás során légi csapásokat, rakétákat, aknavetőket, valamint a tüzérséget is bevetik, amelynek célja, hogy megszilárdítsák a tartomány feletti ellenőrzést, illetve folytassák az előrenyomulást. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Mindemellett a Telegramon közzétett videójában arra utalt, hogy a helyzet rendkívül nehéz, amely „egyre inkább rosszabbodik”, miközben a támadást egy „minden irányban zajló, teljeskörű offenzívának” nevezte.

„Az orosz hadsereg úgy döntött, hogy teljesen elpusztítja a várost. Egyszerűen eltörlik Szeverodonyecket a föld színéről” – mondta.

A vezető hangsúlyozta, hogy Oroszország több ezer katonát küldött a luhanszki régió elfoglalására, Szeverodonyeck bombázását pedig olyan intenzívnek jellemezte, hogy lehetetlenné vált a városban rekedt 15 ezer civil kimenekítése – számolt be a The Guardian.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu korábban világosan kijelentette, miszerint Oroszország egy „hosszú háborúra” készült fel, emellett addig folytatja a különleges katonai műveletét, „amíg el nem éri minden célját”.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.