Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,64 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,01 Ft
Bitcoin
62,850 $

Lukasenka elmélete: Lengyelország és a NATO fel akarja osztani Ukrajnát

Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke mindig meg tudja lepni a nemzetközi közvéleményt a különböző gondolataival.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) fogadja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfõt Szocsiban 2022. május 23-án. MTI/AP/Pool/Szputnyik/Ramil Sitdikov
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Lukasenka a Vlagyimir Putyinnal Szocsiban tartott hétfői találkozóján fogalmazott úgy, hogy a Nyugat fel akarja darabolni Ukrajnát, Lengyelország pedig el akarja foglalni az ország nyugati részét a NATO segítségével – írja a Reuters.

„Ami minket nagyon aggaszt, hogy készen állnak, a lengyelek és a NATO, hogy jöjjenek, és elvegyék Nyugat-Ukrajnát, mint ahogyan 1939 előtt tették” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Lukasenka azonban itt még nem állt meg, véleménye szerint Kijevnek nem marad majd más választása, mint kérni a segítségüket (Oroszországét és Fehéroroszországét), hogy meg sikerüljön előzni Nyugat-Ukrajna elvételét.

Oroszország már korábban is beszélt arról, hogy Lengyelország át akarja venni az irányítást a jelenleg Ukrajnához, történelmileg lengyel földeken. Varsó nem meglepő módon ezt tagadta, semmi ilyen szándékuk nincs.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Lengyelország az egyik legelkötelezettebb támogatója Ukrajnának a háború kitörése óta, a saját közös határukon keresztül küldenek az ukrán hadseregnek fegyvereket, köztük tankokat és vadászgépeket is.

A lengyelek ráadásul messze a legtöbbet tették humanitárius téren is, már 3 millió ukrán menekültet befogadtak, akiknek az integrációjához azonnal hozzákezdtek ukrán nyelvű iskolák, valamint számos munkahely segítségével.

Lengyelország és Magyarország kapcsolata éppen ezért meg is romlott valamelyest, a magyar kormány ugyanis továbbra is elutasítja az Ukrajnának történő fegyverszállítást, valamint az oroszokra kivetendő súlyosabb szankciókat is ellenzik.