Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Ukrán védelmi minisztérium: a háború most van a „legaktívabb fázisában”

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivője kijelentette, a háború most van a legaktívabb szakaszában.

Légi felvétel egy orosz támadásban lerombolt lakóházról a Kijev melletti Irpinyben 2022. május 20-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivője kedden kijelentette, hogy Oroszország ukrajnai inváziója a „legaktívabb szakaszába lépett”, s megosztotta, hogy az orosz erők megpróbálják bekeríteni az ukrán csapatokat Kelet-Ukrajnában, a Sziverszkij Donyec folyó mentén fekvő Szeverodonyeck és Liszicsanszk városában.

A szóvivő azt is elárulta, hogy az oroszok szemmel láthatóan továbbra is próbálkoznak és nem adták fel azon kísérletüket, hogy átkeljenek a folyón. Közlése szerint a most Kelet-Ukrajnában folyó harcok határozhatják meg Ukrajna sorsát, s kijelentette, a teljes körű orosz agresszió legaktívabb szakaszát tapasztalják – számolt be a Guardian. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Mint ismert, az orosz hadsereg igen komoly veszteségeket szenved a háborúban, szakértők becslései szerint akár a teljes haderő 10 százalékát is elveszíthették, ami példátlannak számít, főként annak fényében, hogy az évek óta húzódó háborúkban sem történtek ilyen komoly veszteségek.

Most pedig az orosz kormány szánta el magát egy drasztikus lépésre, mely bizonyítja, hogy komoly veszteségeket szenvedtek el a háborúban: az orosz kormánypárt olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, mely lehetővé tenné, hogy a 40 év feletti tartalékosokat is behívják a hadseregbe.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.