Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

„A donbászi offenzíva a világháború óta a legnagyobb támadás európai földön”

Az ukrán külügyminiszter szerint „túl korai” lenne arra következtetni, hogy Kijevnek minden szükséges fegyvere megvan ahhoz, hogy megvédje magát az oroszokkal szemben.

...svg content...Fotó: Dmitro Kuleba külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 külügyminiszteri csúcstalálkozóján az észak-németországi Wangels közelében 2022. május 13-án. MTI/EPA/Action Press pool/Georg Wendt
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dmitro Kuleba egy Twitter-bejegyzésében arról írt, miszerint a donbászi orosz offenzíva „egy kegyetlen harc”, mindemellett „a II. világháború óta a legnagyobb támadás európai földön”.

Hozzátette, „túl korai” lenne arra következtetni, hogy Kijevnek minden szükséges fegyvere megvan ahhoz, hogy megvédje magát az oroszokkal szemben, ezért arra sürgette a szövetségeseket, hogy „gyorsítsák fel” a fegyver- és lőszerszállításokat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Kiemelte, az MLRS-ek (többszörös rakétaindító rendszerek), a nagy hatótávolságú tüzérség, illetve az APC-k (páncélozott személyszállítók) mielőbbi eljuttatására van a legnagyobb szükségük, miközben azzal vádolta az orosz „tolvajokat”, hogy ukrán gabonát lopnak, amelyeket megpróbálnak külföldön eladni – közölte a The Guardian.

Majd a külügyminiszter arra szólította fel az országokat, hogy „utasítsák vissza az ilyen ajánlatokat”, valamint ne vásárolják meg az ellopott gabonát, hiszen ezzel „cinkosaivá válnának az orosz bűncselekményeknek”, hozzátéve, hogy „a lopás még soha senkinek nem hozott szerencsét”.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.