Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

A Mi Hazánk keményen nekiment a kormánynak, szerintük abszurd és szürreális a kormányzati struktúra

Toroczkai László egyenesen kijelentette, a világon Magyarországon kívül egyetlen államban, „a madárürülékéről híres Nauruban” tartozik a belügyminisztérium alá az egészségügy.

Toroczkai László, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Abszurdnak és szürreálisnak nevezte a kormányzati struktúrát a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, parlamenti frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László úgy fogalmazott: egészen elképesztő és a valóságon túli, hogy egyetlenegy minisztérium elnevezésében sem szerepelnek olyan létfontosságú szavak, ügyek, mint a család-, az oktatás- vagy az egészségügy. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Hozzátette, a világon Magyarországon kívül egyetlen államban, „a madárürülékéről híres Nauruban” tartozik a belügyminisztérium alá az egészségügy, és ennek hatása meg is látszik a csendes-óceáni szigetország lakosságának állapotán; ez egykor a világ egyik legegészségesebbje volt, most pedig az emberek kétötöde cukorbetegséggel küzd.

Toroczkai László szerint „az abszurditáson is túlmegy”, hogy az új kabinetben az a Rogán Antal felügyeli a polgári titkosszolgálatokat, akinek „szerepét még tisztázni kellene a végrehajtó-maffia ügyében”, hiszen kabinetfőnöke neve felmerült az eljárás során.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője azt vélelmezte: azért szerette volna megkapni Rogán Antal ezt a feladatot, hogy a jövőben ne kerüljön idő előtt a hatóságokhoz vagy „az ellenérdekelt sajtóhoz” ilyen lehallgatási jegyzőkönyv.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.