Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Hatalmas éhínséggel fenyeget a klímaváltozás Afrika déli részén

Az MTI az ENSZ világélelmezési programjára (WFP) hivatkozva ír arról, hogy a térségben folyamatos aszályok, áradások, illetve a gazdasági káosz következtében akár 45 millió ember is éhínség által fenyegetettnek minősül.

Greenbox

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A jelentés szerint a Dél-Afrikai Fejlesztési Közösség országait óriási mértékben érinti a klímaváltozás, és az aszályok mellett az általában enyhülést hozó viharok is egyre nagyobb károkat okoznak, például a tavalyi Idai hurrikán, amely óriási pusztítást végzett Mozambikban, Zimbabwében és Malawiban.

Amellett, hogy ezen elszegényedett országok infrastruktúrája nem tud mit kezdeni a hasonló természeti katasztrófákkal, gazdaságilag is egyre aggasztóbb lesz a helyzet, legalábbis a térség amúgy legfejlettebb országa, Zimbabwe hatalmas válságba került, amelyet üzemanyag-, és gyógyszerhiány, vagy rendszeres áramkimaradások jellemeznek. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Ez az éhínség eddig nem tapasztalt méreteket öltött, s a bizonyítékok arra utalnak, hogy csak rosszabb lesz. Az idei viharszezon most kezdődött, és egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy a tavalyi rendkívüli viharok okozta pusztítás megismétlődjék

Lola Castro, a WFP dél-afrikai regionális igazgatója

Még aggasztóbb fejlemény, hogy mindezek tetejébe a WFP a segítségnyújtáshoz szükséges összegnek, 489 millió dollárnak még a felét sem, mindössze 205 milliót tudott összegyűjteni, ami azt jelenti, hogy a térségben a tervezett 8 millió legrászorultabb ember töredékének fognak tudni csak segíteni majd, hacsak nem javul drámaian ez az összeg, akár belső hiteleken keresztül is.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.