Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Lehengerlő játékkal bajnok az AC Milan, 11 év után hódították el a Scudettót

A mai nap során olyan dolog történt, amire a Rossonerik már bő egy évtizede várnak, nagyon sok hullámvölggyel tarkítva.

...svg content...Fotó: EPA/Elisabetta Barracchi
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Határozott, elsöprő játékkal, óriási győzelmet aratott a Sassuolo otthonában az AC Milan, ezzel pedig hivatalossá vált, hogy a 2010/11-es szezon után felértek a Serie A csúcsára és megszerezték a tizenkilencedik Scudettójukat.

Az első félidő során az AC Milan teljesen beszorította a hazaiakat a kapujukhoz, megállás nélkül érkeztek a helyzetek a milánóiak részéről. Rafael Leao, Alexis Saelemakeres és Sandro Tonali is helyzetbe került, ám ezek még nem eredményeztek gólt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A jég aztán tizenhetedik percben tört meg, amikor Leao gólpasszából Olivier Giroud lett eredményes, megszerezve ezzel a vezetést az AC Milannak. Negyed órával később hatalmasat hibázott a Sassuolo, aminek köszönhetően Leao szerezte meg a labdát, adta középre és ismét Giroud lett eredményes. Négy perccel később ismét Leao volt a főszereplő, megszerezte zsinórban a harmadik gólpasszát, ám ezúttal Franck Kessié volt a gólszerző.

Az Internazionale első félideje a Sampdoria ellen ezzel szemben meglehetősen frusztráló volt a kék-fekete milánói címvédő együttes számára. Az első 45 percben 18 alkalommal lőttek kapura, Lautaro Martinez kétszer is közel állt a gólszerzéshez, ám egyik alkalommal sem sikerült ezt találatra konvertálniuk.

A második félidőt az Inter kezdte végül jobban, a 49. percben pedig a nagy küzdelemnek meg is lett az eredménye: Ivan Perisic szerezte meg az Inter vezető gólját, Barella remek passzát követően tudta a Sampdoria kapujába a labdát úgy, hogy az megpattant Maya Yoshida lábán. Hét perccel később aztán megduplázta az előnyét a címvédő, Joaquin Correa szerezte meg a második találatot az AC Milantól átcsábított Hakan Calhanoglu gólpasszából, ezzel pedig 2-0 volt. Alig telt el egy perc, jött az Inter harmadik, Correa második találata, aki egy félpályás szóló után tudott eredményes lenni, megszerezve a 3-0-s előnyt.

A mérkőzések ezt követően lecsendesedtek, a Sassuolo-Milan mérkőzésen különösebb események nélkül zajlott a második félidő, az Inter pedig már nem tudott sokkal többet kihozni a Sampdoria elleni találkozóból. Zlatan Ibrahimovicnak sikerült még egy gólt szereznie az AC Milan javára, azonban les miatt ezt elvették. Az eredmények így változatlanok maradtak, mindkét milánói együttes 3-0-ra verte meg ellenfelét.

Az AC Milan ezzel 86 ponttal, 26 győzelemmel, 8 döntetlennel, 4 vereséggel, 69 rúgott góllal és 31 kapott góllal behúzta a Serie A 2021/22-es kiírását, két ponttal megelőzve a második Inter és hét ponttal a harmadik Napoli csapatát. Stefano Pioli fiai végül 11 év után emelhetik fel újra a Scudettót, ami utoljára Massimiliano Allegri edzősége alatt sikerült utoljára.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.