Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,76 Ft
Euró
390,96 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
61,413 $

Bajnok a Manchester City, drámai fordulatok a Premier League utolsó fordulójában

Kétgólos hátrányból állt fel Pep Guardiola csapata, hiába nyert végül a Liverpool is.

Manchester, 2022. május 22. Rodri, a Manchester City játékosa (k) ünnepel, miután gólt szerzett az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Aston Villa elleni mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Andrew Yates
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kenyeret és cirkuszt a népnek! Alighanem a mérkőzés előtt kevesen gondolták volna, hogy az Aston Villa megnehezíti a bajnokaspiráns dolgát, azt pedig még kevesebben, hogy a hetvenedik perce kétgólos hátrányba kerül hazai pályán a Manchester City.

Azt már meg sem tippelném, hogy ennél a pontnál hányan fogadtak volna a City győzelmére, de akik megtették, valószínűleg nagyon jól jártak, hiszen alig öt perc alatt, Rodrinak és a csereként beálló Gündogan duplájának köszönhetően hármat vágtak a Villának, így a tavalyi magabiztos elsőség után idén jóval komolyabb csatában végül megnyerték a Premier League 2021/22-es kiírását a Liverpoollal szemben. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Jürgen Klopp csapata ugyan hatalmasat küzdött, de egy percig nem érezhette magát a képzeletbeli dobogó legfelső fokán, ugyanis mire hátrányból indulva sikerült bedarálnia a Wolverhamptont, pont addigra táltosodott meg a City is, így aztán hiába köszönt be Salah és Robertson is a meccs hajrájában, és hiába nyert végül 3-1-re a Liverpool, egy hajszállal lecsúsztak az első helyről.

Mindenesetre Klopp alakulatának vigaszt nyújthat a közelgő BL-döntő, jövő szombaton megmutathatják a Real Madridnak, hogy maradt még bennük elegendő tartalék a megterhelő bajnoki végjáték ellenére is.

A Manchester City pedig ismét bizonyította, hogy ők is tudnak döntő pillanatokban, vert helyzetből fordítani, ez talán némileg kiengeszteli Guardioláékat, miután hasonló körülmények között buktak el a BL-ben, épp a Real Madrid ellen.

A BL-indulást jelentő helyeken a Chelsea és a Tottenham végzett, Conte csapata az utolsó fordulóban biztosította be a 4. helyet, az Arsenal és a Manchester United az Európa-ligában, a West Ham pedig a Konferencia Ligában mutathatja meg ősszel.

Úgy illik, hogy megemlítsük a bennmaradásért küzdő csapatokat is, a Leeds végül kiharcolta a jövő évi Premier League tagságát, a Burnley pedig kiesett a Championshipbe, csakúgy, mint a Watford és a Norwich. Helyükre a Fulham és a Bournemouth érkezik, valamint a playoffban még küzdő Huddersfield vagy Nottihgham páros valamelyike.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.