Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Nettó 800 ezret fizet ez az állás, mégis alig akad jelentkező

A szakértő szerint az alapanyagárak emelkedése és a munkaerőhiány is nehezíti a vendéglátósok helyzetét, ennek ellenére úgy véli, a körülmények dacára is versenyképesek tudnak maradni.

Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tihanyi Malackrumpli étterembe keresnek séf-helyettest a nyári szezonra, a jelentkezőknek pedig havi nettó 800 ezer forintos fizetést kínálnak, emellett ingyen szállást és étkezést is hajlandók biztosítani.

A felső-középkategóriás étterem tulajdonosa, Járosi Tamás szerint évek óta fix csapattal dolgoznak, idénymunkást azonban nem igazán találnak, jelenleg sincs túl sok jelentkező. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Kifejtette, hogy a forgalmuk a koronavírus-járvány előttihez hasonlít, az áraikat azonban még nem emelték meg jelentősen, amely előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hozzátéve, hogy ebben az árkategóriában Budapesten már közel 40 százalékkal magasabb az ételek ára, mint tavaly.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, a járvány alatt többen döntöttek amellett, hogy másik szakmát választanak, így most nemcsak az alapanyagárak emelkedésével, hanem a munkaerőhiánnyal is szembe kell nézniük a vendéglátósoknak.

Az RTL.hu beszámolójából kiderül, hogy az elnök úgy véli, a jó vendéglátásra mindig lesz igény, versenyképes viszont csak az tud maradni, aki alkalmazkodni tud a jelenlegi, nehezített körülményekhez is.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.